vrijdag 11 mei 2012

Eerste zeilwedstrijd in de Nederlek Regatta 2012, een mooi begin!

De eerste zeilwedstrijd in Nederlek Regatta 2012 is afgelopen maandag, 7 mei, gevaren onder prima condities. Zonnetje, licht windje en veel zeilboten (18) op het water. De Nederlek Regatta organisatie mag zich dit jaar weer verheugen op meer inschrijvingen. Maar liefst 24 zeilers hebben zich gemeld voor de Nederlek Regatta. Eén van de nieuwe inschrijvers is Martijn van der Graaf, onze bloemist uit Krimpen ad Lek. Het blijkt dat hij niet alleen verstand heeft van mooie bloemen, maar ook van mooie zeilboten. In zijn platbodem “Oog in t Zeil” zeilt hij met veel enthousiasme met een aantal leden van de scouting mee in de Nederlek Regatta. Dat ook alle begin moeilijk is, bleek ook wel tijdens het zeilen. Ook bleek er nieuwe bemanning aangemonsterd te zijn bij Willem Bouter. Willem zeilt voor het 2de jaar mee, en heeft mogelijk nu een vaste bemanning gevonden in Cock Neven. Cock heeft al eens eerder aan het zeilen mogen proeven. Dat was aan boord bij Hans van Gent zo’n 20 jaar geleden. Het bloed kruipt ….
Door de grote hoeveelheid zeilboten op de Lek was het schouwspel vanaf de dijk leuk om te volgen.  Dit bleek ook wel door de vele bezoekers op de dijk bij Theetuin “onder de Pannen”  en aan de andere kant van de Eendenkooi, tegenover de Berhardschool. Velen stonden te zwaaien naar hun geliefden en  vrienden, de zeilers werden zelfs toegeroepen.
Heel mooi werden Monique van de Sande en Ron Raaijmakers, 1ste in hun Yngling, genaamd “IJlings”. In een soortgelijke zeilboot, alleen dan een slag groter, een Soling, genaamd “Reynaerde”, eindigde Han van Veen met zijn bemanning, Tom van Veen en Casper Thijwisse, op de 2de plaats. Zij hadden zelfs de oude zeilen er nog op staan! Zij haalden in de laatste minuut, Rien Bouter en Hans van Gent, nog in. Zij zeilden in hun open zeilboot “Zus Nol”. Deze wind was voor de Yngling en de Soling een mooie gelegenheid om hun snelheid te testen. Met een mooie witte en rood-blauwe spinaker zeilden de twee boten door het gehele veld. Knap en mooi om te zien.
De rest van de zeilboten lag ver achter dit trio zeilboten, maar vochten in een groot veld vele onderlinge zeilgevechten uit. Tussen deze 2 groepen in, lag Ben Boogaerdt met John Mourik in hun nieuwe opgeknapte “Souvenier”. Ook knap om in een zeilboot, die zij voor de tweede keer bezeilden, al zo’n resultaat neer te zetten, 4de.
Op maandag 21 mei a.s. is de tweede zeilwedstrijd van de Nederlek Regatta. Tussen 19.00 en 21.00 uur zeilen de zeilers weer voor de Eendenkooi langs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten