zaterdag 22 december 2012

Nieuwe ontwikkelingen voor de Nederlek Regatta 2013

Nieuwe ontwikkelingen in de Nederlek Regatta 2013 willen wij jullie niet onthouden. Zeilboten zijn verkocht, nieuwe zeilboten zijn gekocht, zeilboten zijn van eigenaar verwisseld en 'concurrenten' oefenen met elkaar. En.... het comité is ook weer bij elkaar geweest, in de sfeervolle ambiance van het roefje van de "Zeldenrust". Daarover later meer.

Links zeilt de "Reijnaerde"

Begin december, op een zaterdag, hebben 'concurrenten' samen in één boot, 2 wedstrijden gezeild op het Haringvliet bij Hellevoetsluis. Was hun optreden op de Kralingse Plas verleden jaar niet geheel onopgemerkt gebleven, dit keer ging het Soling drietal, te weten Han en Tom van Veen met Ben Boogaerdt, 2x met de eerste prijs aan de haal in de winterwedstrijd op het Haringvliet. Nieuwe zeilwedstrijd-verrichtingen houden wij uiteraard in de gaten. Gaan zij samenspannen in de Nederlek Regatta? Solingen 'rules' de Nederlek Regatta!

"Regatta"
"Scandinavische schone"
In de zeilboten-sfeer zijn er aardig wat ontwikkelingen waar te nemen in de Nederlek Regatta. Zo is de "Chiron", de Centaur van Hans de Ronde en Eelco Jansen, verkocht aan Ron Lagedijk die de intensie heeft, samen met Paul van Florenstein, de Nederlek Regatta 2013 te gaan zeilen. Uiteraard gaat Ben Boogaerdt zeilen in zijn rode Soling, "Regatta", om zo het blauwe Soling team, met Han, Tom en Caspar, lastig te vallen op het water. De "Lecqduvel" van Piet van 't Riet is verkocht aan Trudy van Florenstein. Zij probeert een vrouwenteam te formeren om zo alle mannen op het water te verleiden en stiekum met de prijs er van door te gaan. Een nieuwe deelnemer staat op een bok bij de loods van Ben Boogaerdt. Dit mooie Scandinavische zeiljacht is van Wiebe Boomsma. Hij heeft 1x mee gedaan met zijn Aldabaran 27, dat was geen succes, gelijk verkocht en dit mooie, alweer wat klassiek gelijnde jacht aangeschaft. Uiteraard om mee te doen met de Nederlek Regatta!
'mistery' boot 2

"mistery' boot 1
Daarnaast zijn wij de mooi gelijnde "IJlings" kwijt? Deze Yngling is niet meer waargenomen in de loods, maar er staat nu een boot op een trailer, met allemaal hoesjes, zelfs voor de kiel en een 'condoompje' om de mast.

Verder gaan er geruchten dat ook de "Monique" te koop staat. Gijs wil zijn zeilervaring uitbreiden, meer met zijn gezin op vakantie met de boot en dus een groter zeiljacht aanschaffen. Iemand interesse in zijn zeilboot? Tevens is Eelco Jansen op zoek naar een andere zeilboot, iets van een kleine Jeanneau Flirt, lijkt hem wel wat. Hans de Ronde gaat waarschijnlijk samen met John Mourik op de "Souvenir" zeilen. John heeft dit mooie zeiljacht gekocht van Ben en gaat laten zien wat zij kunnen met deze zeilboot. Ben heeft als nieuwe zeilmaat Gerben den Hartog weten te strikken. Alleen vragen wij ons af met wie Jack Verzijl nu gaat zeilen. Met de leuke en fanatieke Noëlle van Eijk?

"Grientien" te koop!
"Iris" te koop!Eén van onze boeien-koningen heeft zijn motor-boot te koop staan. De zeer goed onderhouden en goed uitgeruste "Grientien" staat mogelijk te koop, omdat Ronald de Besten, de geruchten gaan, misschien toch het zeilen wil gaan proberen. De zeiljachten "Monique" en de "Iris" liggen te koop. Is dat wat voor jou, Ronald?

Of "Zus Nol" te koop is, dat is nog steeds niet duidelijk. De winnaars van 2012 zijn naarstig op zoek naar een competatieve vervanging voor deze snelle en goed onderhouden Centaur, doe een bod en misschien.....
de snelle "Zus Nol"
Zo dit was het even, voor voorlopig. Uiteraard horen wij graag alle nieuwtjes op het gebied van zeilboten, bemanning en andere wetenswaardigheden...... Ciao.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten