zondag 16 februari 2014

Geruchten, geruchten en nog meer geruchten....

Zoals elk jaar zijn de zeilers in de Nederlek Regatta zich aan het roeren. Er gaan geruchten dat de Centaur "Chiron" weer verkocht gaat worden voor een 'kleine' kajuitzeilboot, maar concreet is het nog niet. Er wordt driftig rondgekeken. Een JOD 24  (Jeanneau One Design) misschien, of........ J22..... of ....?  Tips zijn welkom.
Daarnaast hebben jullie kunnen lezen dat er weer een 'nieuwe' blauwe Soling bij gekomen is. Echter rond de andere blauwe Soling gonst het ook van de geruchten. Het blijft een Soling, maar.... een nog betere? Ook zijn zij driftig op zoek naar een 'nieuwe' spinnaker en proberen de bemanning van de "KEK" te overtuigen hun spi voor een spotkopie van de hand te doen. Maar aangezien de mode kleuren voor spinnakers voor 2014, zwart, roze en geel zijn, trappen de bemanningsleden van de "KEK" daar niet in.
Daarnaast is er door zeker 1 schipper, met een Spaans tintje, nieuwe zeilen aangeschaft, zodat zijn klassering in 2014 zeker hoger wordt verwacht. Gaat de vrouwen zeilboot van Trudy van Florenstein nu eindelijk meezeilen in de Nederlek Regatta 2014 editie? Na de eerste plaats in de gaffelrace van de Scouting begin oktober 2013, moet dit toch een goede stimulans zijn om het ook eens in de Nederlek Regatta te proberen. Mogelijk dat zij dan ook een andere Flytour tegenkomt in het veld. De rode Zonnewind, met het gele dek, wordt mogelijk ingeruild voor de "De Gebroeders". Deze zeilboot ligt volledig ontmanteld op het terrein van Ben Boogaerdt en zal mogelijk opgeknapt worden en gaat mee doen in de Nederlek Regatta. Een gaffel en een masttop getuigde Flytour tegen elkaar in de Nederlek Regatta, dat wordt spannend!Al deze veranderingen betekenen natuurlijk ook dat er zeilboten vrij oftewel te koop komen, vraag gerust de eigenaar eens of hij/zij bereid is ...... en wat het kost. Het zou leuk zijn als er nieuwe deelnemers bij komen, in één van deze zeilboten. Geef eens wat tips af in jouw omgeving, jij weet nooit...

Daarnaast kwam er nog een raar fenomeen naar voren. Gloort hier een nauw samenwerkingsverband? Hoewel, aan hun gezichten te zien zijn zij niet vrolijk. Dat komt zeker doordat zij gesnapt zijn in het kijken naar nieuwe ontwikkelingen bij zeilbootjes. Zo kwam deze glijbaan nadrukkelijk in beeld voor achterop één van de zeilboten als spoiler, zodat de druk op het achterschip genoeg is als de zeilboot mogelijk in plané onder spi of gennaker zeilt. Wordt het geplaatst op de "KEK" of op de "Regatta"? Ik denk de "Regatta"!
Nieuwe spoiler op de "Regatta"?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten