vrijdag 13 juni 2014

Nederlek regatta bewijst weer zijn waarde
Het is donderdag morgen, 12 juni. De media staat er al weken vol van, dit is de dag. Vandaag begint in Brazilie…
Foto: Klaas
Het is donderdag morgen, 12 juni. In de agenda staat Nederlek Regatta. Maar oeps, wat weinig wind. Het zou toch jammer zijn wanneer we weer een wedstrijd moeten afblazen voor te weinig wind. Snel alle internet pagina’s langs met windvoorspellingen. Beeld is de hele dag een 2 knopen wind, maar vanaf 17:00 gaat het naar de 7 met kans op vlagen 11 knopen. Prachtig.

Foto: Klaas
En wat blijft het dan ook een mooi plaatje als vanaf 19:00 de Lek gevuld is met 18 zeilboten. Daar ligt de grote waarde van de Nederlek Regatta. Omdat er een wedstrijd op het programma staat, genieten 18 bemanningen en diverse toeschouwers van het mooie weer, het mooie plaatje, de mooie strijd.
De strijd zag je het duidelijkste bij de boeien. Daar was het af en toe een beetje dringen en werd de regelkennis (indringen of niet?), de vaardigheden (kort aansturen, rekening houden met de stroom en de wind) alsmede de bootbehandeling (snelle acties, zeilen goed) op de proef gesteld. Maar door de sportieve instelling van de deelnemers werd het iedere keer goed opgelost.
Ron Lagendijk wist er het beste van te maken. De noordelijk getinte wind bracht hem met een mooie voorsprong de 1e plek. Chapeau!. De beste start was voor Ron Raaijmakers. Heel knap, precies op 0 seconden!
Foto:Klaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten