vrijdag 9 oktober 2015

Rode "Regatta" met Ben, Gerben en Josse winnaars Nederlek Regatta 2015

Josse, Gerben en eigenaar van de "Regatta" Ben Boogaerdt, winnaars NR 2015


De Nederlek Regatta van 2015 was een regatta met veel zeilwedstrijden. Door de vele wedstrijden konden veel zeilers aan hun minimum aantal zeilwedstrijden van 7 voldoen. Een mooie ontwikkeling. Daarnaast werd er geëxperimenteerd met een westboei bij een westelijke wind, dus een start tegen de wind en meestal ook stroom, in. Dit pakte voor zeilschepen met een niet zo'n hoge aandewindse eigenschap slecht uit. De scherpe jachten, zeg maar met een SW onder de 100, profiteerden hier optimaal van en eindigden dan ook steevast boven in de eindklassering van die avond. Ook starten op laag water was niet zo'n succes, omdat sommige zeilschepen dan niet konden starten. Het puntensysteem van aftrek bij een 1ste en 2de plaats en bijtelling bij een laatste en één na laatste plaats werd dit jaar ook weer toegepast. Nu werd duidelijk waarom dit werkt. In sommige wedstrijden kwamen nu zeilschepen als eerste naar voren, die in eerdere jaren meestal halverwege eindigden. Piet Vonk met zijn bemanning en Cees Gouwens en zijn bemanning kregen nu bijvoorbeeld loon naar werken. Erg leuk. Ook Gejo Langejan kwam nu hoger in de klassering terecht. Misschien wel voor hem een schrikbeeld om een punt aftrek te krijgen, maar deze 3 zeilers zijn zeilers die al jaren fanatiek zeilen en dus nu eindelijk loon naar werken krijgen, mede dankzij ons unieke SW-systeem. Ik pleit dan ook dat het systeem blijft bestaan.

Gelukkig heeft Marjan van Rumph een artikeltje geschreven na de prijsuitreiking van 19 september j.l., dat in de lokale kranten was te lezen. Zeker voor de winnaars, erg leuk. Vanuit de organisatie van de Nederlek Regatta werd weinig gemeld, zelfs de website is en wordt niet bijgewerkt. Een oud bericht van de eerste zeilwedstrijd van de NR 2015 siert nog steeds de 'voorpagina'. Jammer.

Marjan schreef:

Op 19 september was de laatste wedstrijd van de Nederlek Regatta 2015. Tijdens deze slotdag wist Ben Boogaerdt, met zijn bemanning Gerben den Hartog en Josse Spiertz, naar een tweede plaats te zeilen, hetgeen genoeg was om met de rode soling "Regatta" overall kampioen te worden en de titel na een jaar weer te heroveren. Slotwedstrijd De laatste dag van het zeilseizoen was er bij de geplande start zeer weinig wind.
 
winnaar "Regatta" in actie!
 
De wedstrijdcommissie heeft toen tot een uur uitstel besloten, wat goed uitpakte, de wind trok wat aan. De slotdag werd gewonnen door André de Bie, tweede was Ben Boogaerdt en derde was Piet Vonk. Hierna sloeg de wedstrijdcommissie aan het rekenen. Van een record aantal boten (27) en gezeilde wedstrijden (15) moesten de zeven beste wedstrijdresultaten meegenomen worden voor de einduitslag. Einduitslag Bij de platbodems werd Carl von Lindern eerste en Martin van de Graaf tweede. Zij waren ook de enigen in hun categorie, die aan de minimum eis van zeven wedstrijden voldeden. Gejo Langejan eindigde op de eerste plaats bij de kajuitboten, met daarachter Cees Gouwens op de tweede en Piet Vonk op de derde plek. Ben Boogaerdt werd eerste bij de open boten, tweede was André de Bie en derde Ron Lagendijk. Bij de overall uitslag was Ben Boogaerdt eerste met 15 punten.
 
"ERA" 2de in de NR 2015
 
André de Bie werd tweede met 20 punten en Gejo Langejan derde, eveneens met 20 punten (maar één overwinning minder). Langejan werd wel benoemd als beste zeiler van dit seizoen, hij heeft vaak solo gezeild en wist toch zeer hoog te eindigen.



Gejo Langejan met zijn "Floret", 3de plaats NR 2015
 
 

Gejo actief op het voordek, beste zeiler NR 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten