zaterdag 27 september 2008

Nederlek Regatta 2008 voor het “Gele Gevaar”

Afgelopen zaterdag eindigde de Nederlek Regatta helaas met te mooi weer. Er was geen of te weinig wind, waardoor varen op de Lek niet verantwoord was. Door deze heerlijke dag kon het eindklassement niet meer veranderen. Rien Bouter en Hans van Gent hadden gegokt op de laatste dag, maar door het niet varen van de wedstrijd, vielen zij nu door in totaal te weinig wedstrijden te hebben gevaren, buiten de prijzen. Zo viel onverwachts dus iemand anders in de prijzen.
Op de haven van IHC Smit was het dus de gehele middag gezellig met vooral grote praat over zeilen, vakantie zeilreizen onder hevige omstandigheden etc. U kent dat wel “zeilers-latijn!”; “de beste stuurlui…”.
Uiteindelijk werden Jack Verzijl en Gerben den Hartog met hun “Giraffe” eerste in het totaal klassement. Eelco Jansen met Hans de Ronde in hun “Chiron” tweede en dus onverwachts André en Karin van den Oever 3de met hun snelle Rebel Lady.

Om de laatste plaats werd ook “hard” gestreden de “Platte Muyl” van de scouting en de “Jodocus” van Carl von Lindern waren in puntenstrijd verwikkeld waar uiteindelijk toch de “Platte Muyl” met de prijzen naar huis ging. Zij mogen in de Nederlek Regatta van 2009 de rode lantaarn voeren.
Bij de prijsuitreiking werd een CD-rom uitgedeeld met schitterende foto’s van de zeilboten, genomen door Klaas de Boer.  Hierop stonden van elke deelnemer foto’s die gemaakt zijn tijdens de zeilwedstrijden. Leuk, want een zeiler ziet zich zelf nooit zeilen. Op de 4de plaats eindigde André de Bie, 5de Gejo Langejan, 6de Cees Gouwens, 7de Piet Hardam, 8ste Ron Raaijmakers, 9de Piet van ’t Riet, 10de Carl von Lindern, 11de Martin Nobel met de Scouting uit Krimpen aan de Lek.
Dit jaar waren er 13 deelnemers. Er werd al gespeculeerd op meerdere deelnemers voor de volgende Nederlek Regatta 2009. Gijs Eerland heeft een zeiljacht gekocht en mogelijk dat er meer, nieuwe, deelnemers komen. Zeilers uit Lekkerkerk, Krimpen ad Lek en leden van IHC Smit kunnen zich voor volgend jaar inschrijven, kijk eens naar de website www.nederlekregatta..blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten