zaterdag 8 september 2012

Wie wordt winnaar Nederlek Regatta 2012?

A.s. zaterdag, 15 september, is de laatste zeilwedstrijd in het kader van de zeilwedstrijden om de Nederlek Regatta 2012. De afgelopen 2 weken zijn 2 van de 4 wedstrijden niet doorgegaan, vanwege gebrek aan wind. De andere 2 wedstrijden zijn gewonnen, door zeilers die in de bovenste regionen staan, zij versterkten dus hun positie. Op 31 augustus werden André en Karin van de Oever met hun kajuitzeiljacht Rebel Lady eerste en op 5 september jl.  werden Rien Bouter en Hans van Gent met hun open zeilboot “Zus Nol” eerste. Zij versterkten zo hun positie voor de eerste plaats.  Echter de anderen, die ook boven in het klassement staan, zie hiervoor de website van de Nederlek Regatta (http://www.nederlekregatta.blogspot.nl/), hebben ook nog kans om als winnaars uit de bus te komen. Diegene die zaterdag 15 september a.s. een eerste plek zeilt van dit groepje zeilers, wordt de winnaar van de Nederlek Regatta 2012.

De organisatie van de Nederlek Regatta heeft 2 jaar geleden een besluit genomen, uiteraard na instemming van de zeilers, om het handicapsysteem aan te passen. De handicapcijfers worden per wedstrijd, per boot, aangepast voor de eerste 2 zeilers en de laatste 2 zeilers. De handicap van de zeilboten wordt dus aangepast gedurende de wedstrijden. Vanwege dit systeem is er niet meer 1 uitgesproken winnaar, maar zijn de zeilers dichter bij elkaar gekomen, en is de strijd voor de einduitslag veel spannender dan voorgaande jaren. Het resultaat is te zien op het scoreboord. Niemand weet nog wie de winnaar wordt, spannender dus. Uiteraard wordt er veel gespeculeerd, maar definitie weten wij het pas op 15 september na de wedstrijd.

De delta starttijd voor de wedstrijd van zaterdag 15 september a.s. is 11.00 uur. De wedstrijd eindigt om 13.00 uur. Zodoende heeft de wedstrijdleiding de tijd om de verschillen goed uit te rekenen. Diegene die de minste punten heeft gehaald, is de winnaar. Op de Nederlek Regatta After Party 2012, de NRAP 2012, die vanaf 16.00 uur begint, zal de winnaar bekend worden. Dit jaar heeft het Nederlek Regatta Comité een afsluitende barbecue georganiseerd. Vele zeilers, hun bemanning en vrienden hebben zich al opgegeven. Dat wordt gezellig!
(Wil jij je nog opgeven, geef dit dan zo snel als mogelijk door aan Ben Boogaerdt, zie op de website voor verdere info.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten