vrijdag 15 maart 2013

Nederlek Regatta zeilers presteren in winterzeilwedstrijden op het Haringvliet


klein deel van het wedstrijdveld
Dat het zeilen van de Nederlek Regatta tot meer zeilersvreugd aan zet, laten een 3-tal zeilers van de Nederlek Regatta wel blijken. Sneeuwbuien, bittere kou en stevige winden trotseren zij om lekker te kunnen zeilen.
Op het Haringvliet worden bij Hellevoetsluis winterzeilwedstrijden gezeild. Schipper Han van Veen met Tom van Veen en Ben Boogaerdt oefenen in de winter met de Soling Reynaerde, stevig, om in 2013 nog beter te presteren in de Nederlek Regatta. Significant detail is dat Ben Boogaerdt in 2013 de Nederlek Regatta met zijn eigen soling "Regatta" en eigen spinnaker wil gaan zeilen.

Wie geeft wie nou zeilles?

Dat zij zeer goed presteren, blijkt wel uit de uitslagen van de wedstrijden waaraan zij hebben meegedaan. In de eerste wedstrijd haalden zij 2x een overwinning, in de tweede wedstrijd haalden zij 2 x een 2de klassering. Deze wedstrijd werd met minder wind gevaren en dan blijkt de soling minder snel te zijn, maar toch een zeer goede prestatie. De laatste wedstrijd, in zeer winterse omstandigheden met ongeveer een windkracht 5 op het Haringvliet, werd met 3x een eerste plaats beëindigd. Zeer goed, gezien het grote veld van vele snelle zeiljachten.
In de totaal klassering staan zij in de top van het klassement, ondanks de vele gemiste wedstrijden. Als zij alle wedstrijden nog mee zeilen en hoog blijven eindigen is een eindoverwinning misschien nog mogelijk. Vraag maar eens aan de enthousiaste bemanning over deze leuke en mooie zeilwedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten