vrijdag 29 maart 2013

'Vandalisme' en technisch vernuft binnen de Nederlek Regatta

Boeienboot in actie!
Om met het positieve nieuws te beginnen.

Boeien lanceerinrichting
Onze boeienkoningen, Arie en Ronald den Besten, zijn bezig om de "Adrief" van een technisch vernuftige boeien 'lanceerinrichting' te voorzien. Vol trots vertelde Arie op de Algemene Ledenvergadering van WSV De Lek, dat zij op de spiegel van hun "Adrief", onze Nederlek Regatta 'boeienboot', een mooie preekstoel hebben gemaakt, met een brede zwemtrap met de mogelijkheid om je goed vast te houden. Een mechaniek om de boeien te water te laten moet nog of kan nog geïnstalleerd worden. Het gehele werk aanschouwend, kunnen wij zeggen dat de preekstoel zeer degelijk en met vakmanschap is gebouwd. Knap!

Vakman Gejo, installeert zijn vakwerk
Een ander staaltje van vakmanschap is het roerbeslag voor de bezadigde platbodem (SW rond 115) van Hans van Gent en Rien Bouter. Gejo Langejan, van onze zeilende reporterboot, en altijd goed voor een prima klassering in de Nederlek Regatta, heeft voor dit langzame zeilbootje een knap staaltje van RVS las- en denkwerk afgeleverd. De eigenaren waren als kinderen zo blij.

Komen wij gelijk op een minder fraaie gebeurtenis.
confronterende teksten
Vandalen hebben de afgelopen week de eenvoudige en, zoals hierboven reeds genoemd, bezadigde platbodem, van Hans van Gent en Rien Bouter beklad met confronterende leuzen! Rien is zo erg van streek, dat hij zich gelijk heeft ingeschreven bij genoemde 13-huizen, welk huis hij neemt, waarschijnlijk nr. 11, weet hij nog niet.


confronterende teksten

Hans was zo van streek, dat hij zichzelf al zag sturen in de grote stuurhut van de Rode Kruis-boot met zo'n mooie witte kapiteins-pet, constant 'toet-toet' roepend!
Echter, een andere vandaal heeft er gelijk weer een 'grap' overheen geplakt! Dit naar voorbeeld van de mistery-zeilboot die in de loods bij Ben Boogaerdt staat. Een zeer snel wedstrijd zeiljacht verstopt zich in deze loods (geschatte SW rond 88). Alle onderdelen zitten in hoesjes en aan de zijkanten zit heel veel plastic, die mogelijk een trendy naam verbergd.


Diep onder de indruk van hierboven genoemde 'vandalisme', moesten de zeilers met pijn in hun buik, het terrein verlaten. Het blijkt wel dat velen, binnen de Nederlek Regatta, de concurrentie vrezen. Alle mogelijke middelen worden nu al geprobeerd om deze oudere jongeren te beïnvloeden.

Nou....het is gelukt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten