dinsdag 16 april 2013

Nederlek Regatta zeilers actief op het water en op de kant

Adrie Loedeman
Onze Nederlek Regatta zeiler Adrie Loedeman zeilt in de winter de winter wedstrijden van Drimmelen. Na een reeks van zeilwedstrijden eindigt hij met zijn bemanning op de eerste plaats in het VJ-A klassement. Hij wordt zelfs genoemd op de website van Quantum Sails. Hieronder zijn verhaal.


De Bounty II heeft voor de 2e keer meegedaan met de winterwedstrijden van WSV De Biesbosch te Drimmelen. Als de weersomstandigheden het toelaten worden er acht wedstijden gezeild op de Amer. Het te bezeilen gebied loopt van de Amercentrale te Geertruidenberg tot op de Nieuwe Merwede. Het weer liet het dit seizoen op drie zondagen niet toe dat er veilig kon worden gezeild. Er bleven dus nog vijf te zeilen wedstrijden over waarvan ik er zelf maar drie heb mogen meemaken. De eerste twee wedstijden, van 28 oktober en 11 november, liep ik met mijn dochter door India en Nepal te backpacken en heb het zeilen overgelaten aan de (winter)bemanning. Via Whatsapp ben ik tijdens de vakantie van de resultaten op de hoogte gehouden en kon gelukkig gelijk na mijn vakantie op 9 december weer aan de bak. Door het uitvallen van drie wedstrijden heb ik vervolgens alleen nog op 30 december en 10 maart mee kunnen doen. Ik was blij dat een wedstrijd soms werd afgelast vanwege de ijskoude temperatuur en enorm harde wind. Tijdens de wedstrijd op 10 maart was het ook erg koud en had ik diverse lagen kleding aangetrokken, maar je handen blijven zelfs met speciale handschoenen koud. Om op te warmen nemen wij na de wedstrijd warme chocolademelk met een scheut whisky, heerlijk.

Al mijn ontberingen tijdens drie winterwedstrijden zijn uiteindelijk beloond met de 1e prijs voor de Bounty II. Met heel veel dank aan de bemanning van de winterwedstrijden.  

Jammer genoeg kan ik tijdens de Nederlek Regatta niet over de bemanning beschikken van de winterwedstrijden, maar zal met de (zomer)bemanning toch proberen hoger te eindigen dan het geval was in de voorgaande editie van de Nederlek Regatta. 
 
Bijgevoegde foto is gemaakt tijdens de wedstrijd van 10 maart 2013.

Groeten Adrie Loedeman
 
 
Jacolien van Dijk
Een nieuwe Nederlek Regatta zeilster is druk bezig, om naar goed voorbeeld van vele Nederlek Regatta zeilers, haar onderwaterschip super glad te maken. Jacolien van Dijk uit Alblasserdam is zo enthousiast over de Nederlek Regatta, die zij al een paar jaar volgt, dat zij nu graag zelf wil mee gaan doen. Zij heeft een Varuna 550 gekocht en is bezig de zeilboot op te knappen. Wij zullen haar verrichtingen op het Nederlek Regatta water goed in de gaten houden.

Veel zeilers stonden met hun zeilboot op de wal bij IHC. Afgelopen weekend, 12 en 13 april, werden hun zeilboten te water gelaten en de masten geplaatst. Zij hebben nog 2,5 week om hun zeilboten te prepareren voor de eerste wedstrijd van 7 mei a.s.
Zus Nol is vertrokken naar Groningen. Dit was de laatste foto die Hans van Gent nog kon schieten, voordat zij definitief uit het zicht verdween. Echter op youtube.com staat een leuk filmpje van de nieuwe eigenaren over Zus Nol. kijk maar eens op bijgaande link. http://www.youtube.com/watch?v=zb8z9Mcb-bg
 
 
Diverse zeilers hebben de vrijdagavond aangegrepen om hun inschrijvingen in te dienen of in ieder geval zijn zij geattendeerd op het inschrijven. Als het mee zit, zullen er 26 inschrijvingen zijn. Alle zeilers, die ingeschreven en betaald hebben, ontvangen binnenkort van het organisatie comité een leuke attentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten