zondag 7 april 2013

Wedstrijdbaan Nederlek Regatta 2013 gereed voor het nieuwe zeilseizoen


De gehele winter hebben de 'stratenmakers op zee' de baan nauwgezet nagelopen en geprepareerd. De rare bulten in het water, die menig zeiler op brak, net na de bomenrij, is uit de vaarweg, of beter gezegd, zeilweg, gehaald.
Ook de verkeerssituatie bij de nieuwe steiger aan de zuidzijde van de rivier, de Nieuw Lekkerlandse kant, zullen wij maar zeggen, is nu duidelijker met borden weergegeven. Wij hebben geen brandweer meer nodig om de situatie de baas te blijven.

Het ronden van de boei bij WSV De Lek zal nu ook beter moeten gaan, doordat de 'stratenmakers op zee' de 'stenen' beter hebben aangesloten, waardoor vastlopen in de voegen met de kiel en daardoor stilliggen bij de boei, en daardoor weer het gevaar tegen de boei aan te komen, verleden tijd zou moeten zijn.Over de ligplaats van de boei bij de lichtmast is lang discussie geweest. Onze boeienkoningen hadden hun uitgesproken mening over plaats en diepte. Uiteindelijk moesten de geleerden toch overstag en werd het plan van onze boeienkoningen uitgevoerd. Uiteraard moesten wij, het Nederlek Regatta comité, het budget iets bijstellen, maar dat hadden wij graag over voor deze constructieve en praktische oplossing. Eén van de kwaliteiten van onze boeienkoningen!

Met deze aanpassingen aan onze zeilweg, denkt het Nederlek Regatta Comité weer een bijdrage te hebben geleverd, om het komende jaar weer spectaculaire zeilwedstrijden mogelijk te maken. Excuses over het zeilwater en de zeilweg zijn nu dus niet meer mogelijk! Het komt nu dus puur op de zeilmanskunst aan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten