dinsdag 13 augustus 2013

Nederlek Regatta 'enclave' bij zeilfestiviteiten op het Haringvliet.

Bij de zeilfestiviteiten op het Haringvliet, en dan met name, de Dutch Classic Yacht Regatta 2013, hebben vele zeilers in de Nederlek Regatta hun neus laten zien en sommigen hebben meegedaan.
Zoals al eerder gemeld, hebben Carl von Lindern met de "Jodocus" en Gejo Langejan met de "Floret" meegezeild en zijn er velen bemanning geweest op de diverse zeiljachten.

Gijs Eerland 2 dagen bemanning bij Carl von Lindern

Zoals op bovenstaande foto is te zien, is Gijs Eerland 2 dagen bij Carl von Lindern aan boord geweest van de Jodocus. Carl heeft al meerdere keren meegedaan aan dit mooie 2-jaarlijkse evenement en plant zijn vakantie graag rondom dit mooie evenement. Na de DCYR 2013 kwamen zijn vrouw Angelique en zijn 3 dochters aan boord om de vakantie voort te zetten.
wedstrijdbemanning in de railing op de Floret, tijdens de DCYR 2013

Gejo Langejan zeilde met zijn vrouw Marjan en hun zonen ook in de Dutch Classic Yacht Regatta 2013. De "Floret" deed het niet verkeerd en haar mooie veel kleurige en zeer grote spinnaker was duidelijk te herkennen tussen de 110 klassieke zeiljachten.

"Floret" onder Spi op het Harinvliet tijdens DCYR 2013
Han van Veen, Tom van Veen, Ellen Klerk, Pieter van der Wulp en Hans van Gent monsterden aan op de Magic, een ex-American's Cupper in de 12-meterklasse uit 1983, de US 38, waar de beroemde Amerikaanse zeiler Dennis Conner nog flink op heeft gezeild. Lees meer over dit unieke zeiljacht op de site http://www.magicsailing.nl/index.html .
 
Han van Veen aan de 'koffiemolen' van de grootschoot
Door het lichte weer en op een gegeven moment ook de onweersbuien die overtrokken, werden meerdere wedstrijden uitgesteld of afgelast. Schuilen voor de regen in een American's Cupper is een aparte ervaring, zoals onderstaande foto laat zien. De Magic is niet meer dan een aluminium casco met aan de buitenzijde de mogelijkeid om er mee te zeilen. Zelfs de motor staat open en bloot in het casco! De regen liep ook gewoon via de mast, diverse gaten in het dek zo naar beneden. Af en toe de bilge-pomp aanzetten, was de oplossing.

Schuilen voor de regen op de zeilzakken in een American's Cupper uit 1983.
Op woensdagavond 24 juli verzamelde de Nederlek Regatta deelnemers en de rest van de bemanningen van de 3 zeilboten bij het huis in Cape Helius van Han en Francoise van Veen, om gezamenlijk een chinese maaltijd te nuttigen met saté van de bbq en de nodige drankjes. Zaterdagavond werd het weekend alvast afgesloten (zondag was er nog één wedstrijd) met een bbq, wederom bij het huis van Han en Francoise. De familie van Veen heeft zich deze dagen gemanifesteerd als zeilers, horeca-tycoons, oppasservices, duw- en sleepboot service, poets- en cleaningbedrijf en als uitstekende gastvrouw en -heer, waarvoor bedankt.
Verder zijn er ook nog Nederlek Regatta zeilers gesignaleerd op de kade. Gerben den Hartog met zijn vader, maakten op zaterdag een rondje over de kade en werden herkent door vele zeilers. De wandeling langs de klassieke zeilschepen duurde dan ook langer dan gepland. Op zondag werden Ben en Tineke Boogaerdt gesignaleerd. Ben had die week een liesbreuk laten verhelpen en liep nog als een oude man over de kade, tot hilariteit van velen. Ben keek watertandent naar de passerende klassieke zeiljachten.

Voor een goede sfeer impressie en mooie foto's kan jij de link aanklikken met vele foto's van de Dutch Classic Yacht Regatta 2013 http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=B0177B135AC92875

Over 2 jaar is, als het goed is, weer een Dutch Classic Yacht Regatta 2015. Ben Boogaerdt is dan vastberaden om met de Mascotte ook mee te gaan zeilen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten