vrijdag 11 oktober 2013

Maakt Boeienkoning overstap?

Jullie weten dat de Nederlek Regatta gezegend is met 2 Boeienkoningen. Motorbootvaarders in hart en nieren. Zeilboten, 'stokkenboten', zijn motorboten waar je zo snel als mogelijk die 'stok' af moet zagen! Zij hebben daarom ook altijd een ijzer- en houtzaag mee aan boord.
Echter, dat hun mening over zeilboten, na al die jaren dat zij in de organsiatie van de Nederlek Regatta zitten, toch wel steeds mee verandert, blijkt toch wel uit de foto's die wij zagen op het wereldwijde web.

Arie aan boord van de "Monique", stevig de helmstok in handen. Kijk hem lachen!
 
overhalen...was dat nodig?
Het heeft de schipper van het zeiljacht "Monique" wel enige overredingskracht gekost, maar toen Arie den Besten, want over deze boeienkoning gaat het, éénmaal aan de helmstok zat, was hij verkocht. Uitspraken als "dat vaart eigenlijk prima" en "wat kost dit nou" duiden er op dat Arie mogelijk de overstap gaat maken. In Vianen schijnt hij zelfs al een aardige opknapper voor 'weinig' gezien te hebben. Het is wel een klassieker, want gelijk overstappen op 'tupperware', zoals hij dat noemt, is wel een heel grote stap.

Een opknapper voor Arie. Gelukkig is de wantspanner niet verroets.

Dus als jullie Arie zien, vraag eens naar zijn zeil-aspiraties. Mogelijk kunnen jullie hem nog wat tips geven, om de overstap wat te vergemakkelijken. Volgend jaar meezeilen in de Nederlek Regatta?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten