zaterdag 16 november 2013

Vrijwillig in plaats van onvrijwillig?

Traditie getrouw worden winnaars, alleen overall winnaars, van de Nederlek Regatta bij de prijsuitreiking tijdens de Nederlek Regatta After Party in het water gegooid door de andere deelnemers van de Nederlek Regatta. Menig winnaar heeft het koude Lek-water geproefd.

Jack Verzijl en Gerben den Hartog, welke overwinning?
Dat de zeilers van de winnende boot te water gaan, is een leuke intermezzo en eigenlijk ben jij als winnaar best trots op het feit dat jij te water wordt gegooid! De betekenis van de onvrijwillige duik is dus leuk en een eer.


Hans van Gent, Nederlek Regatta 2012
Echter, de afgelopen 2 jaar zijn een aantal winnaars niet te water gegaan. Rien Bouter was op vakantie gegaan in 2012 om de onvrijwillige duik te ontlopen en de winnaars van de Nederlek Regatta 2013 konden niet te water, omdat het laag water was en het dus te gevaarlijk was om Gerben den Hartog en Ben Boogaerdt vanaf de kade een onvrijwillige duik te geven.

Ben Boogaerdt dacht er onder uit te komen door een vrijwillige duik als onvrijwillig aan te merken. Tijdens de winterzeilwedstrijden vanuit Hellevoetsluis, waar Han en Tom van Veen, samen met Ben Boogaerdt aan mee doen in de blauwe Soling "Reynaerde", en zeker niet onverdienstelijk, vraag het hen zelf maar, wilde zij hun dry-suite testen op waterdichtheid.
Nadat zij het bewijs in de vorm van een foto hadden geleverd, wilde Ben eigenlijk deze duik als overwinnaarsduik bestempelen voor de Nederlek Regatta 2013.

Na overleg in het comité ONRD, ook wel "Onvrijwillige Nederlek Regatta Duikers" genoemd, oftewel de eerdere overall winnaars van de Nederlek Regatta, werd het verzoek van Ben Boogaerdt afgewezen.

Het comité ONRD stelt het Nederlek Regatta bestuur voor om de overwinnaars, die nog niet te water zijn gegaan, na hun overall overwinning van de Nederlek Regatta, na de eerste wedstrijd van de Nederlek Regatta 2014, een onvrijwillige duik te geven vanaf de steigers van WSV De Lek. Rien Bouter, Ben Boogaerdt en Gerben den Hartog zijn dan zeker aan de beurt!

Is trouwens George van Sleeuwen te water gegaan na zijn overwinning van de Nederlek Regatta 1996? Het comité ONRD twijfelt.....


Tom en Han van Veen en Ben Boogaerdt vrijwillig te water.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten