zaterdag 22 september 2007

Nederlek Regatta Kampioen: “Wie van de drie?”

Op zaterdag 22 september was de sluitingswedstrijd van de Nederlek Regatta 2007. Uiteindelijk hadden nog 3 teams uitzicht op de eindoverwinning. Rien Bouter en Hans van Gent met “Zus Nol”, Jack Verzijl en Gerben den Hartog met het “Gele Gevaar” en André de Bie met zijn randmeer “Era”.

De weersomstandigheden waren ideaal voor open zeilboten, deze 3 zouden in de slotwedstrijd hoge ogen moeten gooien. De 3 teams hadden maar 1 taak: eerste worden! Een wedstrijd op het scherpst van de snede dus. Elkaar geen meter gunnen. Gezonde spanning en over en weer geintjes, maken voor de wedstrijd de sfeer. Op het water fanatiek.

Door tactische slagen en uitgekiend varen met de forse stroom en zachte wind werd tijdens de wedstrijd het uiterste van hun concentratie gevergd. Rekening houdend met andere tegenstanders en de binnenvaart schepen, werd er heerlijk gezeild. Piet Hardam al vanouds met o.a. zijn fanatieke kleinzoon Karsten Kraan op hun zeiljacht “Filos”, Kees Gouwens (“Ma Jolie”) met Eibert Oostendorp en zoon aan boord, vochten een “buurtgevecht” uit op het water. Het maakte niet uit waar ze eindigden, als ze maar voor elkaar eindigden. Cees Gouwens bleek achteraf hier de winnaar. Moet Piet Hardam misschien meer naar zijn kleinzoon Kartsen gaan luisteren?


Piet van ’t Riet, de oudste onder de zeilers, was met Cees Hesse weer aanwezig met koffie en koeken aan boord. Zij verdienden de rode lantaarn. Gejo en Marian Langejan met hun zeiljacht “Floret”, waren met het hele gezin op komen draven en voeren een verdienstelijke wedstrijd. Helaas konden ze met de zuidenwind hun mooie spinaker niet voeren. André en Karin van den Oever hadden hun kinderen onderdeks achter de televisie gezet, zodat zij rustig een uitstekend zeilend met hun “Rebel Lady” naar een verdienstelijke tweede plaats in de wedstrijd konden zeilen.

Uiteindelijk eindigden de 3 favorieten dicht bij elkaar in de top van het veld. André en Karin van den Oever gooiden voor Rien Bouter en Hans van Gent roet in het eten door net voor hen te eindigen op de tweede plaats. Uiteindelijk wonnen Jack Verzijl en Gerben den Hartog met overmacht deze wedstrijd. Zij kunnen zich vanaf zaterdag 22 september 2007 dus Nederlek Regatta Kampioen 2007 noemen. Tijdens de prijsuitreiking kregen zij een beker, een wisseltrofee en de oranje sjerp met de 3 verenigingsvlaggetjes erin verwerkt. De wisseltrofee komt nu dus voor 1 jaar in de kantine van watersportvereniging Lekkerkerk te hangen. Voor het eerst, maar als het aan de andere deelnemers ligt voor het laatst! Hans van Gent en Rien Bouter werden tweede overall en Andre de Bie werd derde.

Uiteraard werd de traditie hoog gehouden en gingen de overwinnaars na de prijsuitreiking te water.

Oh, ja, Eelco Janssen en Hans de Ronde met hun Centaur “Chiron”, die moeten nog even oefenen. Gewoon doorgaan, jongens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten