zaterdag 17 mei 2008

Nederlek Regatta nat en een koude douche.

Afgelopen zaterdag 17 mei, werd weer de “hardzeildag” georganiseerd. De opkomst was niet groot e het weer zag er niet bepaald aanlokkelijk uit. Echter de deelnemers hadden er zin in en de wind was niet onaardig.

“s Ochtends was een start om 10.30 uur en ’s middags om 14.30 uur. Leuk was het dat de scouting mee deed met de “Platte muil”. Een platbodem die bij de scouting in beheer is. Vol overgave begonnen de scouts en enkele ervaren bemanningsleden, waaronder Jan Marinus van de Graaf, aan hun zeilwedstrijd. De ervaring en het fanatisme mochten niet helpen. De wind was te licht, uit de verkeerde richting en de stroming te hard. Kruizen, of zoals velen zeggen, laveren, is niet de sterkste kant van een platbodem. En terwijl de andere boten zeker 2 rondjes hadden gezeild, kon de “Platte Muil” net 1 rondje zeilen. De volgende keer zien wij jullie weer graag op het water, jongens!

Zoals de titel al suggereert, was de regen wel een beetje een spelbreker. Nat worden tijdens de uitvoering van je hobby is nou niet een plezier. De wedstrijd was wel spannend. Door onder andere de stroming, de noord-noord-oostenwind en de zwakke wind maakten dat de bijna gelijke zeilboten, bij elkaar bleven en een leuke, tactische strijd onderling uitvochtten.

Bij de kajuitzeilboten won uiteindelijk de “Rebel Lady” van Karin en André van de Oever. Bij de open zeilboten Jack Verzijl en Gerben de Hartog. Overall winnaar werden Jack Verzijl met Gerben den Hartog in hun “Giraffe”. Eindelijk heeft deze zeilboot, “het gele gevaar”, dus een naam gekregen. Binnenkort wordt de boot gedoopt en is iedereen uitgenodigd. Wij houden u op de hoogte.
Oh, ja, de koude douche…dat weten de betreffende zeilers zelf wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten