dinsdag 20 mei 2008

De Nederlek Regatta komt op gang

Afgelopen dinsdag is alweer de 2de avondwedstrijd en de 3de wedstrijd in totaal gevaren voor de Nederlek Regatta. Een groter aantal boten was op het water en de condities waren ook weer optimaal, voor een groot aantal zeilboten.

De “Platte Muil” en de “Alfred Jodocus Kwak” van Carl von Lindern, de klassiekers onder de zeilboten in de Nederlek Regatta, lieten zich weer van hun beste kant zien. Het was schitterend om te zien hoe deze klassiekers vanaf de elektriciteitsmast in Schuwacht met een mooi lopend windje terug stoven naar de finishlijn bij de kantine van watersportvereniging De Lek. Vol zeil op, grote witte snor voor de boeg en blijde gezichten op de zeilboten. Zeker met de ondergaande zon, een fotogeniek moment.

De strijd was spannend, zowel bij de open zeilboten als de kajuitzeiljachten. Een fanatieke strijd werd gestreden bij de kajuitzeiljachten door Gejo Langejan, Cees Gouwens, Piet Hardam en André van de Oever, met hun bemanningen uiteraard. Echter de strijd op de eerste plaatsen vond plaats tussen de open zeilboten. Aan het eind van de strijd, zo rond 21.00 uur kropen deze zeilboten steeds dichter bij elkaar om tot de laatste minuut om de podiumplaatsen te strijden. Uiteindelijk won Jack Verzijl met Gerben de Hartog voor Eelco Janssen met Hans de Ronde, voor Hans van Gent met Rien Bouter en voor André de Bie met Herman van Maurik.

De komende weken zijn weer diverse wedstrijden. Kijk eens op www.nederlekregatta.blogspot.com voor de data en kom eens kijken in de kantine van watersportvereniging De Lek, Westzoom 9a te Krimpen ad Lek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten