woensdag 28 mei 2008

Nederlek Regatta: kunststof, houten en stalen jachten, echte mannen en vrouwen!

Afgelopen maandag avond 28 mei jl. werd alweer gezeild in het kader van de Nederlek Regatta . Mooi zeilweer, lekker windje, blije gezichten en mooie witte en bruine zeilen in het avondlicht.
Dat de strijd zich vooral tussen de open boten afspeelt bleek ook deze avond weer eens. Deze keer waren Jack Verzijl en Gerben den Hartog in een felle strijd verwikkeld met Hans van Gent en Rien Bouter in hun “Zus Nol”. De oude rotten in het vak moesten het onderspit delven op een bootlengte afstand. Dus na 2 uur zeilen zat er maar een verschil van hooguit 10 meter tussen de beide boten. Verderop in het veld werd hard gestreden om de, 4de, 5de en 6de plaats tussen Andre de Bie met zijn zoon in zijn randmeer “Era”, Gejo Langejan met Jacco in de “Floret” en André en Karin van de Oever met de Rebel Lady. Spannend om te zien die strijd om een mooie klassering in de Nederlek Regatta.
Op donderdag 5 juni is de volgende wedstrijd. Rond 19.00 uur starten de eerste jachten vanaf de kantine van WSV De Lek, Westzoom 9a, richting de elektriciteitsmast in Schuwacht. Daar wordt gekeerd bij de altijd trouwe begeleider Arie den besten, met Gijs Eerland en andere passagiers aan boord, met zijn mooie donkerblauwe vlet “Adrief”. Je ziet ze zo liggen. De Grote gele boei ligt in de rivier en Arie ligt er met zijn jacht met een knalroze vlag vlak bij. Daar vandaan keren de jachten weer naar Krimpen ad Lek. Om 21.00 uur wordt dan weer bepaald wie gewonnen heeft.
Zeker zo belangrijk is de after sail. In de Kantine van WSV DE Lek, Westzoom 9a te Krimpen ad Lek, wordt na de wedstrijd verzameld en uiteraard de wedstrijd door iedereen, onder het genot van ‘limonade ‘ besproken. Kom gerust eens langs. De wedstrijdcommissie kan tijdens de wedstrijd veel leuke wetenswaardigheidjes vertellen.
De datum van doping van de “Giraffe” is nog niet bekend! U hoort van ons! (zie de link op de website www.nederlekregatta.blogspot.com over de restauratie van de Giraffe)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten