woensdag 10 juli 2013

Solingen heersen in de Nederlek Regatta


In de één na laatste zeilwedstrijd in de reeks zeilwedstrijden van de Nederlek Regatta voor de zomervakantie heersten de open zeilboten, Solingen, van Han van Veen en Ben Boogaerdt de wedstrijd. Solingen zijn open zeilboten van 8,20 meter lang, die in grote velden gezeild worden over de hele wereld. Tegenwoordig zijn deze, ex-Olympische zeilklasse, relatief goedkoop te kopen. Echte zeilboten waar jouw zeilkunst goed in uitkomt. Han van Veen zeilde een stady race, gestaag naderde hij, samen met zijn zoon Tom en vriend Caspar Thijwissen als bemanning, de voorste zeilboten. Aan het eind van de wedstrijd voer hij voor op en liet deze plaats niet meer los.
 
Solingen "Reynaerde" en "Regatta" strijden om de 1ste plaats

Ben Boogaerdt zeilde wisselend. In het begin moest hij even wennen aan zijn invallende bemanning, maar in het verloop van de zeilwedstrijd raakten zij steeds meer op elkaar ingespeeld, een mooie tweede plek was het gevolg. Een vervelend incident vond nog plaats. Een speedboot, blijkbaar niet op de hoogte van de regels bij zeilwedstrijden, botste met Ben Boogaerdt, een grote kras was het gevolg. Derde werd André de Bie met zijn randmeer "Era".
 
Boeienkoningen op de uitkijk
Dinsdag 16 juli is de laatste zeilwedstrijd voor de zomervakantie, de zeilers gaan op 'reces'. Op 31 augustus is de volgende wedstrijd. Houd de website en jouw e-mail in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten