vrijdag 28 juni 2013

Wiebe Boomsma TROTS als een pauw met zijn zeiljacht "Fantasy"

Afgelopen dinsdagavond, 25 juni jl., was de 5de zeilwedstrijd van de Nederlek Regatta. Opmerkelijke nieuwkomer in de top van deze wedstrijd was Wiebe Boomsma met o.a. Erwin Bijvoet als bemanning. Wiebe kon niet wachten totdat het verslag van deze zeilwedstrijd zou verschijnen. Hij denkt zijn beste prestatie van het seizoen gehaald te hebben, en vindt het wel tijd dat hij ook eens genoemd wordt in de verslagen van de Nederlek Regatta. Wiebe zeilde met zijn "Fantasy" een knappe wedstrijd. Een klein smetje op zijn zeilprestatie was het volledig verkeerd inschatten van de keerton voor WSV De Lek, later op de avond. Door de afgaande eb, en een verkeerd ingeschat binnenvaartschip, lag hij bijna bij de pont van Krimpen naar Nieuw Lekkerland. Als hij dat beter had gedaan, had een hogere klassering er zeker ingezeten.
 
Wiebe Boomsma in actie
Na het onstuimige weekend in Numansdorp was het 2 dagen later een rustige zeilavond op de Lek met een lekker zeilwindje. Piet en Bets Vonk, al eerder in hoogste regionen te zien van de Nederlek Regatta met hun mooie "Diomedea", zeilden naar een mooie 3de plaats. Han en Tom van Veen en Caspar Thijwisse, die net terug was van vakantie, presteerden weer als vanouds en lieten zich ook weer bij de bovensten zien. De uitgeruste Caspar vertoonde tijger-achtige bewegingen in de Soling Reynaerde, waardoor de boot prima in het water lag. Dit heeft zeker de prestatie van dit team positief beïnvloed. Nou maar hopen dat het niet éénmalig is. Johan Noorlander schijnt ook met de Nederlek Regatta meegezeild te hebben aan boord van de "Monique" van Gijs Eerland. Echter zijn mooie verhalen en zijn 'aangeprate' zeilprestaties zijn nog niet opgemerkt. Zij eindigden achterin het veld. Volgende keer weer meezeilen Johan?
Heerlijk zeilen bij een avondzonnetje (foto André de Bie)
Monique van der Sande en Ron Raaijmakers maakten een mooie reeks klasseringen compleet, door deze avond weer als eerste binnen te komen. Slim zeilden zij naar de eerste positie. A.s. maandag 8 juli is de volgende wedstrijd van de Nederlek Regatta. Kom gerust kijken op het zonnige terras van WSV De Lek aan de Westzoom 9a te Krimpen aan de Lek, of bekijk het mooie spektakel vanaf de dijk bij de Eendenkooi op de zitjes.

Heerlijk zonnig terras met de wedstrijdcommissie en de 2 barmannen, bij WSV De Lek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten