woensdag 12 juni 2013

Nederlek Regatta: 3 zeilwedstrijden in 3 dagen

ERA, Floret, Faz Favor, Het Gele Ding, Filos

De Nederlek Regatta heeft de afgelopen dagen 3 zeilwedstrijden in 3 dagen tijd gezeild; 2 zeilwedstrijden op zaterdag en 1 op de maandag er na. Grote winnaar is André de Bie met zijn randmeer "ERA". Op zaterdag werd hij winnaar overall, en op maandag werd hij 2de in een veld met 21 zeilboten. Op maandag werd de jarige Monique van der Sande, ja, ja, onze huisarts in Lekkerkerk, samen met haar man Ron Raaijmakers, eerste. Een mooie manier om jouw verjaardag te vieren. Een knappe prestatie met hun nieuwe en mooie J22, "Jachtig".

Jachtig voorop in het veld. Verjaardagscadeautje?


Reynaerde 2x Line of Honours
Zaterdag was een mooie zeildag. Zon en wind en veel stroming op de rivier, door al het afkomende water uit Duitsland, zorgden voor technisch en tactisch zeilen. Er werd op zaterdag gestart in 3 klassen. 5 minuten na elkaar startten de groepen zeilboten om zo snel als mogelijk weer na een aantal rondjes over de finish te zeilen. 's Ochtends werden er 3 rondjes gezeild, 's middags 4 rondjes. Door de regelmatig harde wind, werd door de Reynaerde, de snelle Soling van Han van Veen, binnen anderhalve uur, de rondjes gezeild. Zij kwamen 2x als snelste zeilboot binnen, Line of Honours, zoals dat zo mooi heet. Echter winnaar waren zij niet, die eer ging bij de kajuitzeiljachten naar de "Diomedea" van Piet en Bets Vonk. Zij zeilden met hun mooie kajuitzeiljacht op bedachtzame wijze naar een eerste plaats. Zoals gezegd werd André de Bie overall winnaar, en daardoor dus ook winnaar bij de open zeilboten.
Diomedea, winnaar kajuitzeilboten op zaterdag
Een vreemde gewaarwording was de derde plaats overall voor Gejo Langejan met zijn Floret. Hij was heel blij met deze notering, omdat hij nu geen aftrekpunten kreeg. Nummer 1 en 2 krijgen in het wedstrijdsysteem van de Nederlek Regatta 'aftrekpunten', zodat zij de volgende keer nog sneller moeten zeilen om eerste te worden. De laatste 2 krijgen daarentegen punten erbij, om zo dichter bij de anderen te kunnen zeilen.Maandag 10 juni jl. was weer een avondzeilwedstrijd. 21 Zeilboten waagden zich op het water van de snelstromende Lek. Echter, stond zaterdag af en toe een stevige en vlagerige wind, maandagavond was het 1 à 2 beaufort. Te weinig voor de zwaardere zeiljachten, maar ondanks dat was het toch heel spannend. Het mooie was dat Jack Verzijl, met zijn knalgele "Giraffe", het gele gevaar, dit keer ook weer voorin het veld te zien was. Samen met Noëlle van Eijk, zeilden hij naar een verdienstelijke derde plaats. Tegenvallend waren dit keer Ben Boogaerdt en Gerben den Hartog. Met hun mooie rode Soling "Regatta" zeilden zij ergens achter in het veld. Als u wilt weten hoe dan kan, vraag het maar eens als zij op het dorp lopen of als Gerben in "De Berekuil" staat in Ouderkerk aan de IJssel.
Op de website van de Nederlek Regatta staat in de rechterkolom onder "watersport links" een filmpje van RTV Vrolek, dat is opgenomen tijdens de zeilwedstrijd van 27 mei jl. Leuk om eens de sfeer te proeven en het zeilen te zien van onze zeilers. De volgende zeilwedstrijd is in Numansdorp aan het Hollandsch Diep, op zaterdag 22 juni. Op dinsdagavond 25 juni, is onze volgende zeilwedstrijd op de Lek. Voor een sfeerimpressie en meer informatie kunt u kijken op www.nederlekregatta.blogspot.com.
Winnaar ERA met de Floret op haar hielen, spi-duel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten