zondag 23 juni 2013

Onstuimige Numansdorp wedstrijd!

Jodocus van Carl von Lindern, doorzetter en winnaar van de gaffelaars (foto Willem Eerland)
22 juni 2013 zal niet gauw vergeten worden in de historie van de Nederlek Regatta. Warme dagen ervoor en in het weekend onstuimig herfstweer! Vrijdag was de tocht naar Numansdorp al ruig, zaterdag tijdens de wedstrijd was het nog ruiger. Het zeilersveld was dan ook flink uitgedund. Zeilboten die niet startten, zeilboten die opgave vanwege de zeer zware omstandigheden en zeilboten die doorzetten! Gelukkig is er tijdens het zeilen geen schade gevaren, op een enkele gesneuvelde leuver na.
De prijswinnaars, geflankeerd door de boeien-koningen Arie en Ronald de Besten
De prijswinnaars waren dan ook zeer trots op hun mooie trofee.  Zeker Piet Hardam, die van de kajuitzeilboten het best had gezeild. Wim van Houwelingen en Gijs Vonk hoefden niet veel te rekenen. Overall winnaars waren in de open zeilboot, de Soling Regatta, Schipper Ben Boogaerdt met zijn bemanning Gerben de Hartog en gelegenheidsbemanning Wim Peter Klapwijk. Als verzopen katjes kwamen zij in de haven, maar met een brede grijns op hun gezicht! Door het zware weer waren de 'zeemansverhalen' tijdens de bbq uiteraard niet van de lucht!
Ondanks het slechte weer, toch weer een perfect weekend, mede dankszij de goede organisatie van Han en Francoise van Veen, zeer goed bijgestaand door Marja van Rumpt.

Soling omgedoopt tot speedboot!
Het heeft geholpen, 1ste overall.
Piet Hardam onder zeil, winnaar kajuitzeilboten


Nederlek Regatta 'dorp' in Numansdorp


mooie prijzen


Je krijgt het koud van dat zeilen!

BBQ bakkers!
Genoeg, heerlijk eten van slager Mourik
Voldaan met lege borden!
Volle, gezellige tent


Schuilen voor de regen tijdens de bbq, bakken gaat gewoon door!
En, ja, ik drink stiekem een wijntje, niets zeggen tegen Jacoby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten