vrijdag 27 december 2013

Warm winterzeilen, alvast oefenen voor de Nederlek Regatta 2014?

Bounty II in Nautique
Onlangs kregen wij het bericht van Adrie Loedeman, u weet wel van de Spirit 29, Bounty II, dat hij zich voorbereid in warmere oorden op de Nederlek Regatta 2014. Zijn Bounty II is inmiddels 'wereldberoemd' in Nederland, niet alleen door de successen tijdens de winterwedstrijden bij Drimmelen, maar ook na mooie foto's in Nautique.
 
Adrie schreef ons het volgende bericht:

"Tussen de winterwedstrijden door heb ik mijn boot verruild voor een nieuwe Bavaria 37 (model 2014) om een tocht te kunnen maken van Koper in Slovenie naar Marmaris in Turkije. Op 16 november 2013 zijn we vanuit Koper met twee Bavaria's 37 vertrokken om op 3 december in Marmaris aan te komen. Via de Italiaanse havens Vieste, Brindisi en Otranto, waar wij hebben gewacht op goed weer, is de oversteek naar Corfu gemaakt.

Brug over de straat van Patras
 Na de straat van Patras en het kanaal van Corinthe ging de tocht verder over de Cycladen richting Marmaris. Met nog zo'n anderhalve dag te varen zijn we nog wel gestrand op het eiland Naxos wegens een naderende storm. Door gebruik te maken van een kleine opklaring in de storm hebben we de laatste 30 uur naar Marmaris afgelegd. Inmiddels waren er al twee bemanningsleden afgereisd naar Nederland en hebben we de laatste etappe met zijn tweetjes moeten doen.   
Even genieten......De nieuwe Bavaria's 37 zijn voor Sailbest naar Marmaris overgevaren en worden de komende winter verder klaargemaakt voor de verhuur in 2014. Sailbest (www.sailbest.nl) beschikt over een vrij nieuwe vloot van Bavaria zeilboten en wordt aangestuurd door een Nederlands echtpaar. Voor foto's kan je kijken op facebook van adrie waterloper."

Mooi avontuur, niet?


Aankomst in Marmaris, dat verdient een biertje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten