zaterdag 23 juni 2012

Ruige zeilwedstrijd voor de Nederlek Regatta!

Zaterdag 23 juni jl. stond de Krimpense Hard Zeil Dag van de Nederlek Regatta op de agenda. De dagen ervoor waren al onstuimig geweest, zaterdag 23 juni was dat ook het geval. Weliswaar zonder regen, maar de wind bleef krachtig doorstaan, met zeer harde windstoten uit het ZuidWesten.

De eerste start was om 10.30 uur, de tweede start om 14.30 uur. Door de harde wind, 5 beaufort, met uithalen, bleek later door metingen op het zeiljacht van Piet Hardam, naar 7 beaufort, zorgde dat de zeilers hard moesten werken en de acties zeer snel moesten uitvoeren om niet in de moeilijkheden te komen. Dat diverse zeilers zich toch hadden verkeken op de weerssituatie bleek wel bij de eerste wedstrijd. 5 zeilboten, van de 13 deelnemende zeilboten, moesten met problemen de eerste wedstrijd staken. Voor 3 zeilboten was het dusdanig serieus, dat zij ook de tweede wedstrijd niet mee konden doen. De zeilers waren aan het eind van de dag dus ook aardig afgemat. Hans de Ronde heeft dit weekend ook verder doorgebracht met de nodige spierpijn.
Onze ‘Bon-Bon-koning’, Gerben den Hartog, was deze dag wel heel  erg gebrand op een goede prestatie, samen met Jack Verzijl in de knal gele ‘Giraffe’, omdat zijn nieuwe vriendin, Marjan van Rumph, kwam kijken en hopelijk de lange zeiler als winnaar in haar armen kon sluiten aan het eind van de wedstrijd. Echter Han van Veen met zijn bemanning, Tom van Veen en Casper Thijwisse, zorgde voor een lichte domper op deze dag, eigenlijk 2-ledig. Ten eerste mochten Han, Tom en Casper de eerste prijs overall in ontvangst nemen, na een zeer goede en strak gezeilde race, maar ook Francoise van Veen had zich vrijwillig aangemeld, om als een soort ‘ronde miss’ te fungeren bij de prijsuitreiking. Overal winnaar was dus Han van Veen met zijn bemanning in hun Soling, ‘Reijnaerde’, 2de was Gejo Langejan, die dit keer met zijn zoon Christiaan deelnam aan deze onstuimige wedstrijd. Ook vermeld moet hier worden de goede prestatie van Pieter Hardam met zijn bemanning. Deze ‘oude jongere’ zeiler presteerde het om als 2de te eindigen in het veld van de kajuitzeiljachten.
De zeilers van de Nederlek Regatta gaan zich nu opmaken voor de wedstrijd op het Hollandsch Diep tussen Numansdorp en Willemstad. De haven van Numansdorp wordt even omgedoopt tot een Nederlekse haven in het weekend van 30 juni a.s. Vrijdag verzamelen de zeiljachten en de diverse motorjachten, die het ook leuk vinden om mee te gaan, zich in de stadshaven van Numansdorp. Zaterdag de zeilwedstrijd op groot  water met als afsluiting ’s avonds de traditionele en altijd gezellige barbecue. Zondag vertrekt de vloot weer richting hun eigen haven in Nederlek. Meedoen, kijk voor informatie verder op deze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten