zondag 8 september 2013

2 zeilwedstrijden Nederlek Regatta gaan op in de 'wind'

Op woensdag 4 september en vrijdag 6 september was het voor de Nederlek Regatta zeilers een matige week, qua zeilen betreft. De wedstrijd op woensdag werd halverwege afgelast vanwege te weinig wind en gevaarlijke situaties en vrijdag was de wind helemaal ver te zoeken, en de wedstrijd ging dus niet door. Jammer.

Maar.......
"Poten? wie legt de boei?"
Insite information over de wedstrijd van woensdag en de verwikkelingen rondom zo'n wedstrijd zijn ook best leuk om te zien en te horen. Dat horen gebeurt maar door enkelen, maar als dat door verteld wordt aan anderen, dan........

"Potverdrie: boot aan de paal vast!?"


De start is rondom het clubgebouw altijd een mooi ritueel. De zeilers komen even de haven in of lopen langs de wedstrijdcommissie. Iedereen voor een andere reden. Dat tactiek, 'onderhandelen', opmerkingen geplaatst worden, weet George van Sleeuwen ook wel. Hieronder een paar mooie ontwikkelingen.

Zeilen met spi of niet?
Vanwege wind uit bepaalde hoeken, zijn sommige zeilers actief aan het kijken, starten wij met spi of niet. Het scheelt 2,5 minuut en die kan jij als zeiler best gebruiken aan het eind van de zeilwedstrijd. Zeker de 4 zeilers die nog strijden om de 1ste plaats. Tactiek, 'zand in ogen strooien', misleiding, en... noem maar op, worden gebruikt om zo gunstig mogelijk te scoren. Foto's getuigen vaak van mooie tactische 'zetten'.

"George: (heel zacht) met spi!"
Starttijd: Hoe laat moet ik ook al weer starten?
Elke keer komen er voor de start zeilers langs om te kijken hoe laat zij ook al weer moeten starten. Tegelijkertijd proberen zij George natuurlijk te 'overtuigen' dat het toch wel 2 minuten eerder was, om zo weer gunstiger te eindigen.

"Hé, ik start toch 2 minuten eerder?"
Beste stuurlui!
Gelukkig komen er watersportliefhebbers, vrienden, familieleden en andere enthousiastelingen kijken naar en bij onze zeilwedstrijden. Dat geeft, zeker bij mooi weer, op het terras, maar ook op de dijk rond de Eendenkooi, leuke en mooie taferelen. De bezoekers op "De Ark" zijn natuurlijk van het gehalte, 'de beste stuurlui staan aan wal'. Dat de situatie op het water er vaak heel anders uitziet, dan zij zien en denken, brengt nog wel eens veel commentaar en opmerkingen met zich mee.


"Wat doet-tie nou?"
"Wat gebeurd daar nou?"

"zoveel ruimte had hij nog!'

Mooie plaatjes schieten.
Dat de zeilwedstrijden ook tot 'cultureel' en creatief fotograferen leidt, zien wij elke keer weer als liefhebbers, en met name Klaas de Boer, met hun foto's aankomen. De foto's bij dit bericht zijn trouwens van Andrea Prins, ons enthousiast lid van de wedstrijdcommissie. Inmiddels heeft Hans van Gent een heel groot assortiment aan foto's die tijdens de bbq na de laatste zeilwedstrijd op 28 september 2013 op een laptop te zien zullen zijn. Neem dan een USB-stick mee, zodat jij jouw mooie foto's van jouw mooie zeilboot mee kan nemen.
Hier een paar voorbeelden van de laatste wedstrijden.
 
Zeilen tussen de binnenvaartschepen
 
mooie compositie
 
Zoeken naar de vrije wind!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten