dinsdag 10 september 2013

Zeilwedstrijd Krimpen - Streefkerk - Krimpen 2013

Zeilersveld 'stormt' af op de boei bij WSV De Lek
Op zaterdag 14 september organiseert de Nederlek Regatta weer de lange zeilwedstrijden van Krimpen ad Lek naar Streefkerk, terug naar Krimpen, dan naar Lekkerkerk (grote groene lichtboei voor het dorp is het keerpunt) en weer terug naar Krimpen ad Lek. Een lange zeilwedstrijd die mee telt in de reeks van wedstrijden voor de Nederlek Regatta 2013.

Een wedstrijd waarin de concentratie lang op de proef wordt gesteld, waar de lichamelijke conditie goed moet zijn, waar de kennis van de zeilboot optimaal moet zijn, waar de kennis van het water en wind goed samen moeten komen,.....al met al een beproeving voor de zeilers. Tactiek en techniek worden gemixt en het drankje na de zeilwedstrijd smaakt 'zoet'.

Concentratie, conditie en vakmanschap
Op zaterdagochtend, om 8.30 uur vindt het palaver plaats in de kantine van WSV De Lek aan de Westzoom 9a te Krimpen ad Lek. Rond 10 uur zullen de groepen met zeilers starten voor de jachthaven van WSV De Lek om vervolgens om ongeveer 16.30 uur te horen in de kantine van WSV IHC Smit, Onder de Waal 26 te Krimpen ad Lek, hoe zij gezeild hebben.

Dit evenement valt samen met Krimpenerwaard in beweging van de Rabobank Krimpenerwaard. Zie hiervoor: http://www.wsv-de-lek.blogspot.nl/2013/08/wsv-de-lek-weer-locatie-voor-rabobank.html

Als er belangstelling is voor de banenkaart van de zeilwedstrijd, dan kunt u die opvragen bij Hans van Gent (zie voor zijn e-mail, deze site).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten