vrijdag 20 september 2013

Regen en een mooie halve wind, winst voor "De Beningen"

Donderdag 19 september j.l. werd de één na laatste zeilwedstrijd gezeild in de Nederlek Regatta 2013. Gedurende de dag leek het aardig weer te worden, maar tegen de avond werd de lucht donkerder en dreigender. Zodra de zeilers gestart waren begon het stevig te miezeren en dat duurde tot het einde van de wedstrijd. Dat het dit keer een ingekorte wedstrijd was, vanwege de steeds vroegere invallende duisternis was om 20.00 uur wel te merken. Om 20.00 uur was het al dusdanig donker, dat het eigenlijk niet meer verantwoord was. Dat kwam ook door het duistere weer met regen e.d.
Opvallend was dat de wind lekker door bleef staan vanuit het zuiden en dat dus de zeilboten heen en weer 'stoven' van boei naar boei.
 
Jaap Overhagen op weg naar de overwinning
 
Heel mooi was te zien hoe Jaap Overhagen met zijn "De Beningen" voor aan startte en deze plaats niet meer losliet. Een platbodem zeiljacht heeft dit keer de zeilwedstrijd gewonnen. Des te opmerkelijer was het dat de "Jachtig" dit keer als één na laatste eindigde in de strijd. Deze koploper in de Nederlek Regatta, had duidelijk zijn of haar dag niet. 2de werd André de Bie met zijn randmeer "Era".

Zeilers in de regen

Zaterdag 28 september a.s. is de laatste wedstrijd in de Nederlek Regatta 2013. De strijd is nog volledig open en diverse zeilers strijden nog om de eerste plaats. Na deze wedstrijd zal de prijsuitreiking gehouden worden bij de loods van Ben Boogaerdt, naast de haven van WSV De Lek aan de Westzoom 9a te Krimpen aan de Lek.
Zeilers, bemanning en andere belangstellende kunnen zich nog opgeven voor de Nederlek Regatta After Party 2013 bij Ben Boogaerdt. b.boogaerdt@chello.nl 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten